gle.ovo.

Bullshit

Уставниот суд утврдил дека законот со кој беше вклучено верското образование во државниот, задолжителен образовен процес е против уставен. Нормално реакции од сите страни, но морам да обрнам внимание на оваа:

Изучувањето на веронауката ќе придонесе во оттргнување на младите од зависностите. Во последната декада хероинот има убиено 214 млади луѓе во Македонија. Вистинскиот проблем е што во земјава има 25 до 30 илјади зависници од дрога – рече Ѓорчев.

Дали Ѓорчев е спремен да презентира цврсти податоци од некое научно истражување кое ќе потврди дека вероучението во основно школо ја спречува злоупотребата на хероин (или други дроги)? Или едноставно си дозволува да искаже било какво тврдење без никаква основа?

I call bullshit on this one (за Ѓорчев, не за одлуката на судот).Comments are closed.